Информационен сайт – в процес на изграждане

Всичко най-важно в една тема

В настоящата тема ще разгледаме няколко от най-често срещаните въпроси, които засягат сглобяемите къщи. До преди няколко години само гледахме по Американските филми как се строят тези жилища, а по настояще същите къщи придобиват широка популярност в страната ни. Това което привлича повечето хора е ниската цена и значително по-бързи им строителен цикъл. Именно този срок води до значително намаление не цената. Вероятно все още имате някакви съмнение и се замисляте дали да дадете с 20% повече за монолитно строителство или да се спрете на сглобяема къща? За да намерите отговорите на въпросите, които често си задавате, ние подготвихме тази тема. Тук сме събрали най-често срещаните въпроси на нашите клиенти и запитванията които получаваме.

Характерни преимущества на тяхното изпълнение

Вероятни в доста сайтове забелязвате думите бързо изпълнение или лекота на изпълнението. Голяма част от хората се запитват Какво от това че изпълнението е по-лесно, като възложител за мен това не е проблем? Това Ви интересува от гледна точка на качеството което ще се постигне и професионалната подготовка на строителната бригада. Колкото по-сложно за изпълнение е едно нещо, то струва по-скъпо и вероятността за допуснати грешки се увеличава. Вие само забелязвате че има доста фирми, занимаващи се със строителство на сглобяеми къщи, а колко повече има за монолитни? Притеснявате се дали всичко с къщата ще бъде наред и дали фирмата която спрели ще може да се справи безпроблемни? Сред всички тези въпроси, вероятно разбирате колко е важно дали изпълнението е лесно или трудно и какво е неговото влияние върху качеството на крайния продукт който получавате. Цялата сглобяема къща се изгражда от греди, ако размера на една греда не е правилен, то това веднага се забелязва и гредата се подменя с друга. Ако нещо подобно се случи при монолитна сграда, при вече издигната бетонна колона или тухлена стена разходите за допуснатата грешка ще бъдат начислени на вашата сметка.

Колко време може да се живее в такава къща?

Нашите сглобяеми къщи са с гаранция над 50 години. Това е гаранцията на дървената конструкция. Тя може да се изгради и с метал, но ние даваме един и същи гаранции на метална и дървена конструкция. Разликата между двете не е в техния живот, а в товароспособността им. Когато се изгражда метална конструкция, гредите са на по-големи разстояния, а при дървената конструкция те са през 1.20 метра разстояние. От дотук казаното без значение какъв е материала, в двата случая това се изчислява от конструкторния инженер. Металните конструкции се ползват за сгради над 2-3 етажа или за халета с голяма площ, при които разходите за дървена материал ще са по-големи. Довършителните работи предпазват къщата от влага и други неблагоприятни влияния. Тези материали и предпазни средства са едно и същи при монолитни и сглобяеми строителство, което означава че ако изберете тухлена къща, това няма да ви предпази от мухъл и влага.

Може ли да се строи сглобяема къща на повече от един етаж?

Разбира се че това е възможно. Ние предлагаме проекти на едноетажни и двуетажни къщи. Когато къщата е на два етажа, се използват дървени греди с по-голямо сечение, и по-голяма товароспособност. В редни случаи се ползват метални греди, за да се подсили конструкцията.