Информационен сайт – в процес на изграждане

Всичко най-важно в една тема

В настоящата тема ще разгледаме няколко от най-често срещаните въпроси, които засягат сглобяемите къщи. До преди няколко години само гледахме по Американските филми как се строят тези жилища, а по настояще същите къщи придобиват широка популярност в страната ни. Това което привлича повечето хора е ниската цена и значително по-бързи им строителен цикъл. Именно този срок води до значително намаление не цената. Вероятно все още имате някакви съмнение и се замисляте дали да дадете с 20% повече за монолитно строителство или да се спрете на сглобяема къща? За да намерите отговорите на въпросите, които често си задавате, ние подготвихме тази тема. Тук сме събрали най-често срещаните въпроси на нашите клиенти и запитванията които получаваме.

Характерни преимущества на тяхното изпълнение

Вероятни в доста сайтове забелязвате думите бързо изпълнение или лекота на изпълнението. Голяма част от хората се запитват Какво от това че изпълнението е по-лесно, като възложител за мен това не е проблем? Това Ви интересува от гледна точка на качеството което ще се постигне и професионалната подготовка на строителната бригада. Колкото по-сложно за изпълнение е едно нещо, то струва по-скъпо и вероятността за допуснати грешки се увеличава. Вие само забелязвате че има доста фирми, занимаващи се със строителство на сглобяеми къщи, а колко повече има за монолитни?

read more

Домът на съвременния свят

Предвид големия брой предимства на този тип жилища, в тази тема ще разгледаме сглобяемите къщи, като един усъвършенстват дом, които спестява редица разходи и допринася за комфорта в дома.

Едно от условията, които трябва да изпълняват бъдещите домове, това е те да се изграждат по-бързо. В момента има доста строителни технологии, като най-съвременните разбира се все още не са дошли в България. Голяма част то тях се основат на изграждане на къщата от множество модули. Модулите в някои случаи представляват цели стаи В този случай къщата „се сглобява” като се обединяват отделните стаи в цяло жилище. Но това е едно от най-съвременното строителство, което в България не намира приложение, защото за него трябват напреднали заводи за изграждане на тези модули. От друга гледна точка цената на тези жилища ще зависи само от технологичността на производството, понеже изграждането на цяла стая не би било евтино предвид обстоятелството, че тя ще се изгради в напълно готов вид, при който тя трябва само да се транспортира и инсталира.

read more

Изгради къща до ключ по нов и съвременен начин

Сглобяемите къщи които ние предлагаме ще ви лишат от много проблеми и тревоги. Веднага след завършването вие може да влезете в нея и да започнете незабавно обзавеждането й. Потопете се в един нов всят изграден от напълно екологични материали, които знаете че няма да Ви оказват неблагоприятно влияние. Ние изграждаме такива къщи бързо и ефективно като ползваме само съвременни материали и технологии за строителство. Работим с проектанти в цялата стана и можем да ви предложим куп проекти на малки и големи жилища, които са подходящи за постоянно живеене, а не ваканционни или летни проекти. Ако се запознаете повече с нашата работа, ще разберете очевидните предимства на рамкова конструкция, която позволява рекордна скорост на изграждане на дългосрочно строителство. Голяма част от снимките които виждате в интернет са тип бунгала, изглеждащи малко по-красиво. Те мат вид на дърво но реално външната им част представлява имитация на дърво. Това което подлагаме ние е съвсем различно. Част от материалите които ползваме са същите както при тухлените къщи, а други са по-съвременни с редица подобрения. Всички предимства които често се споменават в интервент пространството са валидни за нашата климатична зона. Нашите жилища могат да се използват в суров климат, влажен и горещ. Една от причините за това е че поставяме допълнителни изолационни материали, които има тези предназначения: предпазване от влага, лед и замръзвания на повърхността на външните стени, топлоизолации, които са от универсален тип. Тяхната роля е не да задържат топлината в къщата, за да запазват температурата постоянна и независеща от околната среда. Без значение лято или зима, къщата ще бъде винаги с подходяща температура. Ние строим по всяко време на годината и гарантираме комфортно настаняване в бъдещия ви дом през цялата година.

read more

По-ниски сметки за ток и по-ниска цена на жилище

Нарастващия брой на населението в световен мащаб, води до появата на нови въпроси, които никога не са разисквани. Един от тези големи проблеми е как да се намали потреблението на електричество? Разбира се в първия момент всеки би си казал с поставяне на слънчеви батерии, слънчеви панели и всякакви други методи за използване на алтернативни източници на електрическа и топлинна енергия. Навярно това е бъдещето, което обаче все още не сме посрещнали. Тези скъпи съоръжения не всеки може да си ги позволи. Точно за това по-напредналите страни организират проекти с цел оборудването на гражданите и смекчаването на средствата при първоначалната инвестиция. Добре познаваме страната си и че тези неща няма как да се случат тук в близките 50-100 години, но не бива и да се отчайваме, че няма начин да намелим потреблението на електричеството у дома. Може да използваме по-остарели методи за тази цел, а не да скачаме директно на най-доброто, за което още не е дошло времето. Един от тях е поставяне на изолация у дома. Не всеки знае с колко ще се намалят сметките за ток през зимата ако се постави подходящата изолация. По-голямата част от жителите използват евтини варианти, от които не може да се очаква кой знам какво. Ние използваме изолации, които не са произведени в България и притежават качества, които липсват във всички евтини варианти. Например на много хора им се е случвало след поставяне на изолацията в дома и да започва образуване на мухъл и влага. Повечето строители на монолитни жилища, заявяват че това са най-големите врагове не сглобяемите къщи, защото от влагата дървените конструкции гният. Нормално е че дървенията да изгние от прекомерно количество влага, но не нормално това да се допуска. Ние използваме съвременни строителни материали, които изцяло се различават от досега ползваните. Например стените на къщите, които изграждаме са така устроени, че могат да пропуснат влаха от вътрешните към външните стени, но не и обратно. Този иновативен метод не позволява задържане на влага, по начин който не е използван до момента. Некачествените паро-изолационни  мембрани и топлоизолации предизвикват принудителен парников ефект върху стените, което води до получаване на повече влага и мухъл, от колкото е възможно ако стените са без тези материали.

read more

Технологии на строителство на сглобяеми къщи

Сглобяеми къщи и техния избор цени и фирми

Темите за сглобяеми къщи в zamunda-net.com, ще Ви позволят:

 • да направите правилен избор между монолитна и сглобяема къща
 • да намерите най-ниски цени на строителство на такива жилища
 • да намерите надеждни фирми в бранша
  да разграничите различните строителни технологии, подходи и методи
 • да се запознаете с детайлите на всеки тип сграда, с които ще може да прецените дали дадена фирма е сериозен изпълнител и да определените живота на бъдещата къща
 • да сравните всичко казано по-горе, по-лесно и бързо
  в този сайт ще намерите компетентни и професионални мнения

Кратко въведение и целта на първата ни тема

за синоними ще използваме дървени къщи, въпреки че реално те не са на 100% дървени. Предварително се извиняваме, за скучната статия, защото една от основните цели е да Ви обясним за всички терминологии и тяхното правилно изпълване. В противен случай, може да се получи така че някъде сте чели че тези къщи са от метално конструкции, а го наричат дървени? Другаде че използват на 90% различни материали, а защо по нищо не се отличават от тухлените къщи? Нашата цел като първата ни тема, е да разграничим понятията и терминологиите, които са в основата на всичко следващо което ще научите.

Да дадем дефиниция на израза „сглобяема къща” като вид сухо строителство

Това са къщи, строителството на които не изисква отливане на колони и конструкция от бетон както и стени от тухли и цимент. Когато се строи такава къща, всичко което включва тя – стени, покрив, конструкция, носещи колони се съединяват с наръчни инструменти като винтове и видии. Поради това те са известни като сглобяеми, защото се сглобяват. Естествено думата сглобяване не е най-правилната. Строителните фирми наричат това инсталиране или монтиране на къща. Всички тези думи са синоними и тъй като не може да се каже инсталационни или монтажни за по-лесно се наричат сглобяеми. Обаче това не е действителното има на строителството. Поради липсата на действия свързани с изсъхване на бетон и цимент, те спадат към „сухо строителство”. Към него спадат не само тези сгради, но и куп други операции като:

read more

Какво означава нискоенергийни къщи

Нискоенергийни къщи

В интернет пространство вече е пълно с това название на жилищни къщи, но все още има доста хора които не са наясно какво точно се има предвид под понятието нискоенергийни. Напълно възможно е ако търсите проекти на къщи или други подобни да се натъкване на този тип. Това е напълно нормално, защото този тип жилища се появиха в напредналите държави продиктувано от нуждата да се намали потреблението на енергия за да се използват по-малко енергийни ресурси. Но тук в България, като една по-изостанала страна, те се появиха за да може всяко семейство на намали разходите си за отопление. Сега ще обясним кои жилища са нискоенергийни?

С какви материали се изграждат нискоенергийните жилища

Вероятно сте малко объркани и не може да откриете точната разлика межди нискоенергийни и сглобяеми? Тази вина е не Ваша, а се дължи на това, че в повечето сайтове тези две думи се използват като синонимно. Други синоними на нискоенергийни, които може да намерите са Дървени къщи, канадска технология, канадски дом, американски къщи.. Общото между всички тях е че спадат към определен клас сгради, наречени сухо строителство, а това че са известни повече под названието сглобяеми, е защото това е тяхното търговско наименование. Всички тези думи, които изброихме, силно казано е че те са синоними.

read more

Дървени къщи – съчетание на здравина и красота

Несъмнено дървените къщи са сред най-красивите домове, които съчетават здравината и красотата на дървото. Много хора все още гледат с недоверия към този тип строителство, но след като се запознаят с подробностите на изграждане, вероятно техните съмнения ще бъдат разколебани. Целта на фирми и сайтове като нашия, не да строим и продаваме такива жилища, а да Ви посочим очевидните разлики. В зашита на това което казваме е, че ние разполагаме в различни фирми подизпълнители в страната и всички те предлагат различни строителни услуги а не само сглобяеми къщи. Самите ние не изграждаме къщи само с тези технологии, а дори първоначално извършвахме строеж само на тухлени къщи. Това което ни накара да изберем дървените, че:

 • те се изграждан по-бързо
 • струват по-евтино
 • клиентите получават много повече

Има много други причини да предпочитаме тях, за което ще говорим в някоя друга тема. Сега ще се спрем основно за това, защо тези жилища са толкова здрави и съответно красиви.

Какъв може да бъде външния вид на дървените къщите

Вида на съвременните монолитни и панелни жилища може изгради по най-различен начин, като основно се ползват видове мазилки и замазки. Има и някои по-нестандартни като например декорация с камък. Камъка много отваря всяка една къща, като в повечето случаи, той е поставен само в долната част на сградата. Това което прави дървените жилища различни е разбира се дървото. При него също има различни вариации в технологиите и във фасадите. Технологиите предоставят изграждане на къщи изцяло от дърво или със съчетание на други материали. основната причина поради което дървени къщи не се строят е тяхната цена. Цената на дървения материал в такива големи количества струва повече от колкото да се изгради една монолитна тухлена къща.

read more

Обзор на изолационните свойства на SIP панелите

В тази тема ще обърнем подробно внимание на изолацията, която се поставя в самия SIP и това до каква степен тя изолира, какви са нейните възможности, перфектни или просто задоволяващи. Ако сте чели и други материали в интернет, може би се досещате, че на повечето от тях пиши, че тези панели има много добри изолационни свойства, по-добри от тези на тухлените къщи и че дървесния материал допълнително благоприятства за това. В тази тема ще разгледаме всичко това, ще представим нашия възглед на нещата и ще се опитаме да Ви докажем, че реално ситуациите са по-различни от начина, по които се описват в интернет.

Добрите резултати на изолацията са в следствие на съчетаване на дървен матирали и Полистирен

Полистирен означава стеропор. SIP се състои от две OSB плоскости разделени с изолация от полистирен. Принципно тя е добра изолация, тази която се поставя на бойлерите е подобна. Тъй като дървото има добри характеристики, стиропора също, то теоретично ако се използват взаимно двата материала, резултатите ще бъдат доста добри. Но проблема тук е, че това е само теоретични, а реално топлоизолацията на една сглобяема къща със SIP панели не толкова добра, колкото би трябвало да бъде. Може да се каже, че нейните свойства не се различават драстично от тези на тухлените къщи. Една от причините за това е че при използване на SIP в повечето случаи не се поставя вътрешна изолация, защото панели съдържа такава. Въпреки, че дървото е добър изолатор, при тези къщи дебелината на дървото, което изгражда SIP е 3.2 см. Този размер е малък, за да предпази къщата от студ ако примерно навън е -10 градуса. Както всеки едни продукт, така и тези панели имат евтини и скъпи варианти и за да е по-евтино строителството обикновено се ползват по-евтини панели с малка дебелина на дървесината. Къщите, които през зимата остават топли с малки разходи на енергия, не ползват такава изолация, в далеч по-добри, които са каменна и минерална вата. Ние изграждаме къщите с двата вида изолации, но каменната като по-качествена е и по-скъпа. За това нашите по-скъпи варианти на къщи използват този тип изолация.

read more

Нискоенергийни сглобяеми къщи със SIP панели. Възможно ли е?

В предната тема разгледахме изолацията при SIP панелите, с сега ще се спрем на някои детайли в изработката им на панелите и изолациите, както и често срещани грешни твърдения в интернет.

Едно от най-важните неща при монтирането на изолациите, е че между нея и стената не трябва да има празни пространства или кухини. Целта на изолацията е ясна – поставяне на материал с малка топлинна проводимост, която предотвратява изстиване или нагряване на стените. За да се спази обаче това условие, трябва да изолацията да бъде плътно поставена до стената. Ако има празнини, кухини те ще окажат влияние защото въздуха има по-голяма топлина проводимост от колкото изолацията. Друг проблем е, че ако изолацията е външна и има такива грешки при наличие на вятър тези пространства ще започнат да се разширяват. Втория проблем, който е свързан отново с климата, е че ако вали силен дъжд, празните пространства може да започнат да се пълнят с вода. По принцип правилното монтиране на изолацията изисква поставяне на такива, материали, които предпазват от навлизане на вода. Понякога тези материали не са достатъчни и при определени условия, отново навлиза вода. Ако изолацията е плътно залепена за стената, водата няма къде да се задържи и не може да навлезе. Но проблема се получава, ако има кухини. Тогава те започват да се пълня с вода. След това тази влага трудно може да напусне изолацията, защото материалите, които трябва да я спират да навлезе, в този случая я спират и да излезе. Всички до сега казани думи, намаляват качествата на монтираната изолация, а сега ще разгледаме някои рекламно материали на производителите на SIP панелите.

read more