Информационен сайт – в процес на изграждане

Дървени къщи – съчетание на здравина и красота

Несъмнено дървените къщи са сред най-красивите домове, които съчетават здравината и красотата на дървото. Много хора все още гледат с недоверия към този тип строителство, но след като се запознаят с подробностите на изграждане, вероятно техните съмнения ще бъдат разколебани. Целта на фирми и сайтове като нашия, не да строим и продаваме такива жилища, а да Ви посочим очевидните разлики. В зашита на това което казваме е, че ние разполагаме в различни фирми подизпълнители в страната и всички те предлагат различни строителни услуги а не само сглобяеми къщи. Самите ние не изграждаме къщи само с тези технологии, а дори първоначално извършвахме строеж само на тухлени къщи. Това което ни накара да изберем дървените, че:

  • те се изграждан по-бързо
  • струват по-евтино
  • клиентите получават много повече

Има много други причини да предпочитаме тях, за което ще говорим в някоя друга тема. Сега ще се спрем основно за това, защо тези жилища са толкова здрави и съответно красиви.

Какъв може да бъде външния вид на дървените къщите

Вида на съвременните монолитни и панелни жилища може изгради по най-различен начин, като основно се ползват видове мазилки и замазки. Има и някои по-нестандартни като например декорация с камък. Камъка много отваря всяка една къща, като в повечето случаи, той е поставен само в долната част на сградата. Това което прави дървените жилища различни е разбира се дървото. При него също има различни вариации в технологиите и във фасадите. Технологиите предоставят изграждане на къщи изцяло от дърво или със съчетание на други материали. основната причина поради което дървени къщи не се строят е тяхната цена. Цената на дървения материал в такива големи количества струва повече от колкото да се изгради една монолитна тухлена къща. Но сглобяемите къщи които ние предлагаме не са изцяло от дърво, а само с дървена конструкция. С това цената на сградата се намалява повече от колкото тази на тухлените. Това е от значение за вида на фасадите. Технологиите с които се изграждат дървени жилища са няколко, като всички те са приблизително същите както финландската. При първо се създава дървена конструкция, на която се поставят плоски греди, с която се образуват стените. Те могат да бъдат залепени или с помощта на видите да се задържат. Между тях се поставя вид пяна за да няма отвори, през които да преминава вятър, въпреки че когато гредите са равни и дебели, няма как да премине вятър. Различното при финландската технология, е че се ползват обли дървени трупи. При всички тези технологии различното спрямо тухлите, е че дървото е дишащ материал, всеки един дом изграден с него има приятна атмосфера.

От какво зависи здравната им

Тя за виси най-вече от качествата на използваната дървесина. Не всички сортове дървена имат една и съща здравина и плътност. Материала койот ползваме ние, е внос от известни европейски производители и най-често е от бор. Белия бор може да живее до 500-600 години. При отсичане, трупите се обработват, в зависимост от предназначението които ще изпълняват. Ние не изграждане изцяло дървени къщи, а само с такава конструкция. Греди които ползваме не са обли, а правоъгълни. Една от причините е че с тях по-лесно се работи, защото са гладки и когато се поставят една над друга, веднага се забелязва ако са не са поставени правилно, ако краищата им не съответстват. Докато с използване на евтин или български материал, се получават проблеми, които забавят строежа. Цялата дървен конструкция е изолирана от всякакви климатични въздействия и точно това я запазва по-дълго от колкото е реално възможно.