Майнкрафт / Minecraft 1.9

Майнкрафт  Трейлър
Майнкрафт / Minecraft 1.9
4.6 / 563 vots
26660
788
81
Присъединете се към YouTube канала ни

Minecraft 1.9

 

Как кубчестата игра завладя света

Minecraft е игра, която се базира на стоене с блокове. В тази сред играчите могат да изградят творческите структури, както и произведения на изкуството върху мултиплейър сървъри. В началото хората изграждат структури за защита срещу нощните чудовища, но с напредване, играчите започват да строя заедно и създадете прекрасни неща. Освен строенето, тя може да се играе като приключенска игра, заедно с приятели. Смели играчи водят епични битки с чудовища, които изглеждат много по-страшни, от колкото звучат.   


Minecraft е на разположение за всички играчи на цена около $20. Официалното демо е безплатно, но има ограничение във времето. Развитието на Minecraft започна май месец 2009, а официална дата на излизане 18 ноември 2011. През септември 2014 тя се превръща в най-продаваната компютъра игра. Във времето играта се е развивала и е поддръжане от почти всички операционни системи, платформи и устройства. През 2015 година тя вече е реализирала 30 милиона продажби.

Minecraft е игра с отворен свят за разлика от всяка друга. Първоначално играчите са поставени в случайно генерирана територия без консумативи, посоки, или цел. Това е началния момент и всеки един от тях сам трябва да реши както да прави. Играчите събират материали от света който ги заобикаля, какво в повечето игри казваме ресурси. С тях те могат да изграждат различни неща, които може да се каже, че са неограничени на брой. Например могат да създават плавателно съдове с които да прекосяват морета, океани и да се местят да нови земи. Концепцията е подобна на LEGO, с разликата че размерите на блоковете са различни. Картите са най-разнообразни: има гори, които могат да се проучват, планини, които да се изкачват, някои езера са плитки до кръста, могат да се прекадяват, има подземия, които трябва да се открият.

Когато слънцето залезе, се появяват чудовища, и играчите трябва да ги отблъснат или изграждане сгради за защита. Целите, които могат да гонят играчите са различни, така че им позволяват да създадат свой собствен виртуален свят посредством минни материали и строителни инструменти, с които по-лесно ще могат да направят това. Поради първоначалната сложността на играта Minecraft се препоръчва за лица на възраст 6 и повече.